Maden i Alsace

Maden i Alsace er præget af naboskabet til Tyskland og adgangen til vin. Retter som choucroute kender vi som den tyske saurkraut. Det er god og bastant mad, der ofte
er tilberedt med vin. Den alsaciske choucroute er tilsat riesling.

Bäckeofe er en anden klassiker, der er kød,kartofler og grøntsager lagt i lag og marineret i hvidvin. Bäckeofe laves i de smukke forme, der oprindeligt stammer fra Souflenheim.

Det alsaciske køkken har sin egen version af pizza. Den hedder tarte flambée
eller flammeküche på tysk. Der findes mange opskrifter på den, men den
oprindelige består af en tynd bund med creme fraiche, løg og bacon. Den
serveres med sikkerhed til vinfester.

Desuden findes der en række tærter. Der er bastante kødtærter, tourte vigneronne
(vinbondens tærte, med hvidvinsmarineret kød og butterdejslåg) og tourte forestiere
(skovtærte med kød, svampe og butterdejslåg.). Løgtærte med bacon er også
udbredt og disse madtærter kan købes færdige hos slagteren eller bageren. De er
ikke billige, men kvaliteten er i orden.

Desserterne består ofte af frugttærter med blåbær, kirsebær, hindbær, mirabelle etc. Dertil kommer de gængse franske desserter som chokolade.